Man kan godt tage en fil ind i Design Space og lave den om til en skærefil. Der er også kommet en tryllestav der kan fjerne hele baggrunden hvis man abonnere, eller skal man fjerne hvert område ad gangen, der vil det nogengange være hurtigere at bruge nogle af de online convertere der findes, jeg har link til to neden for.
Selvom jeg elsker min Cricut Maker og Cricut Joy maskiner, synes jeg Cricut mangler at udvikle deres Design Space software. Jeg håber de snart kommer nogle bedre muligheder for at lave SVG filer inde i program. 

NB!! Fortvivl ikke hvis noget driller - Der kan være flere ting der kan drille i nedenstående metoder, man bliver nød til at prøve sig frem. Filen kan være for stor så der ikke sker noget i konverteren, eller det går meget langsomt, eller den SVG fil man få lavet er for tung/detaljeret tll at Cricut Designspace kan åbne den. Men prøv. Med Agnes(pigen) lavede jeg en mindre version en den jeg startede med fordi den første var kæmpe stor og det drillede mig.
Men prøv :) 
Hvis man allerede har et design er der flere muligheder. Man skal dog altid huske at have sit billede i bedst muligt opløsning/en stor størrelse, ellers kan flere detalje forsvinde i konverterings processen. Man skal også lære at tænke og vælge designs med store flader, for det er jo sådan en skæremaskine virker. I modsætning er et fotografi opbygget af millioner af pixels/prikker så der er ikke noget man kan skære omkring.
Det kan også være en fordel at have god kontrast imellem farverne så de er lettere at adskille, i sidste ende bliver hver del jo alligevel den folie man vælger at skære i. Man kan sige at motiverne er lidt tegneserieagtige fordi de har store flader man kan skære omkring. 

Der findes en del gratis programmer og Apps og hjemmesider der kan gemme SVG filer. Dette er en lille introduktion. Jeg har testet at konvertere en PNG fil til vector fil og gemme som SVG.

Jeg har prøvet en hel række online convertere, og for en del af dem kunne hverken Cricut Designspace eller Illustrator åbne filerne. Hvis det design man vil bruge er er meget komplekst, kan der dog være noget man skal renses op, slettes eller slå fra i Countour inden man skærer. Jeg har her valgt de løsninger jeg syntes fungerede bedst.
Ulempen ved de gratis convertere er dog, at hjemmesiderne er så overdækket med reklamer og knapper man let kommer til at trykke på.

GRATIS ONLINE CONVERTERE

ONLINE FARVE CONVERTER
PNGtoSVG online converter fandt jeg efter at have søgt og søgt på nettet, jeg kunne næsten ikke få mine arme ned af bare begejstring, den kan ikke bare konvertere farve billeder, men laver også pasmærker, som det nogen gange kan være rart at have. Denne converter er faktisk lige præcis hvad jeg mener Cricut burde implementere i Design Space.
Her kan man se filen før og efter i PNGtoSVG
Filen importeret i Cricut Design space, hver farve har pasmærker øverst. Man kan slette det hvide omkring blomsten hvis man ikke skal bruge det.
Her virker det helt perfekt, men det er ikke hver gang, hvis farverne er for tæt kan det drille. Denne fil havde jeg lavet helt klar i rigtig antal farver i Photoshop så derfor vælger jeg ikke noget ved simplify for den skal være som den er. Man kan downloade og åbne denne fil i Design Space.
Man har også mulighed for at downloade denne fil der har små pasmærker for hver farve.

ONLINE SORT/HVID CONVERTER
Der er mange forskellige online converter sider, her de to jeg synes virker bedst, fordi de begge viser billede af den uploadede fil og den man downloader. Mange uploader man, og klikker på link til download, men ser ikke noget

Picsvg 

SVGcreator 

Klart og overskueligt i SVGcreator  der også viser et før og efter billede.

Cutecutter har man endda mulighed for lidt indstillinger så man kan ændre på stregtykkelser og detaljer,

GRATIS PROGRAMMER/APPs

ADOBE CAPTURE (app/mobil)
Adobe Capture er en ret cool app der kan mange sjove ting. Jeg har før brugt den til at se farver og tage sjove sort hvid billeder.
Man kan enten tage et billede eller man kan importere sit design til det fotoprogram man bruger, og derefte åbne filen fra kamerarullen. Man skal bruge funktionen “former” hvor man reducere farver og eksportere som svg. Man kan vælge sort/hvid eller farve. 
Man kan rense op med tryllestav, og vælge færre farver, og så siger man “gem” og når filen er gemt i biblioteket åbner men den der, derefter klikke helt nede i venstre hjørne og eksportere den ved at sende en mail til sig til selv. App'en downloades via Appstore/Android
Man skal lige vænne sig lidt til programmet, jeg har dog også lavet en stor fil som var for stor til at åbne i Design Space.
IMAENGINE (Mobile/App)
Denne app er også gratis, men man skal måske betale for at kunne gemme, men mener ikke den er særlig dyr.

Man åbner filen og kan køre op og ned på farvemængder mm. og til sidst kan man exportere som SVG fil.
Filen åbner fint i Design space, og man kan let fjerne den sorte outline den også har lavet. Men rimelig god og nem app at bruge.

INKSCAPE (desktop)
Hvis du vil designe noget du ved du skal skære, så er Inkscape et gratis vector program der arbejder i det rigtige format og kan eksportere SVG filer. Altså en gratis version Adobe Illustrator kan man sige. Filen blev let konverteret og glatte kanter. Programmet kan downloades her
Inkscape er et helt tegneprogram hvor man også kan lave sine designs helt fra bunden.
I menuen "path" vælger man "trace bitmap". Min computer havde dog lidt problemer med Inkscape da min mus forsvandt en af gangene jeg brugte  det, og jeg måtte lukke alt ned.

VECTORNATOR (Ipad og Desktop)
Umiddelbart mere intuitivt program for mig end Inkscape. Det var nemt at konvertere filen, men på app’en blev en lige kant meget ujævn, den blev bedre i desktop versionen, men stadig den mest upræcise i mine forsøg. selvom jeg prøvede forskellige antal paths (jeg håber de måske kan forbedre funktionen).Downloades via Appstore/Android
Man låser op, vælger billedet, vælger antal paths (her 100) og så "auto trace"

Her har Agnes Unicorn tabt et øje fordi prikke var så lille.

BETALINGS PROGRAMMER

VECTORMAGIC
vectormagic online converter der har forskellige værktøjer til at forenkle grafik, men koster abonnement.

ADOBE ILLUSTRATOR (Desktop og snart Ipad Pro)
Jeg har arbejder med Adobe illustrator i så mange år, og jeg elsker det program, og der er det virkelig let at enten tegne filer der er klar eller at konvertere en fil. 
Adobe Illustrator for iPad Pro er på vej, der kan man så bruge sine håndtegninger og skrift. Jeg er beta tester på programmet lige nu, så jeg ved det bliver godt med sjove funktioner. 

GRAPHIC (For ipad)
Jeg har brugt det en del når jeg skulle skrive eller tegne noget jeg ville have min Cricut til at tegne, eller smelte folie på med Quill Penne (inden jeg havde adgang til det kommende Adobe Illustrator for ipad). 

PROCREATE (Ipad og mobil)
Jeg ved mange der kan lide at designe i Procreate, men det er ikke et vektor program så man skal have sin fil igennem en af konverterings mulighederne ovenover.
Vi bruger cookies til at sikre dig den bedste oplevelse på MAKERstudio shop. Læs mere

Hovedmenu

Din kurv

Der er ikke flere varer i din kurv