Kalibrering af maskinerne til “Print then Cut”

Kalibrering af maskinen gør at maskinen læser og skærer præcist rundt om de billeder man har trykt. Det gør den med en lille scanner/pærer der aflæser den sorte kasse omkring test skemaet.

Denne guide er kun for Cricut Maker og Cricut Explore  (Joy kan kun "Draw and Cut").

Denne guide er til desktop, men det kan også gøres via IOS/Iphone (ikke android).
Jer er stødt på et par småting der kan drille, men når man ved det fra start burde det hele virke.

1. I Design Space tryk på de tre små streger oppe i venstre hjørne og vælge “calibration”


2. Vælg “Print then cut”

3. Vælg printer og tryk “print”

Man kan også downloade kalibrerings arket her og printe og have liggene. Sørg for altid at printe 100% så den ikke får lavet størrelsen om.

4. Papiret placeres i øverste vestre hjørne og man skal prøve at få den sorte kasse parallel til måttens linier. Printeren tænder så en lille scanner/pærer (som jeg ikke anede den havde) og begynder at aflæse hvor de sorte streger er.

NB. Er kalibrerings skemaet printet midt eller meget langt nede på på A4 arket, bliver man nød til at skære noget af foroven og evt i venstre side, da den lille læser ikke kører så langt ned på siden for at finde første streg, og finder den ikke nogen spytter den bare papiret ud. Husk at skær parallelt med den sorte streg, så er det nemmere at placere på måtten. Men prøv inden du skærer, 2,5 cm nede på arket virkede ok.5. kør måtten ind og tryk på start knappen. Maskinen begynder nu at lede efter de sorte streger, og derefter skærer firkantet i midten.

6. Lad måtten sidde i og se om maskinen har skåret ok rundt om den sorte firkantet. Synes man det er fint svarer men “yes” (og går ned til punkt 8. nedenfor)

7.Hvis man svarer nej begynder maskinen at skære efter de tynde streger på arket. Lad endelig måtten sidde i. 
Man kan nu taste tal og bogstaver ind hvor man synes maskinen har ramt linien. Det kan være lidt svært at se tallene øverst, evt må man trække måtten ud (ikke særlig logisk!), men tryk IKKE på knappen for at få måtten ud, for så skal man begynde helt forfra. Først når de valgte værdier er tastet ind, kører man måtten ud og maskinen kalibrere.

8. Har man valgt "Yes", til at man synes den første firkant er skåret rigtigt, vil man til sidst få denne test skæring.

Er man ikke tilfreds med resultatet kan man gøre det samme en gang til.

Vi bruger cookies til at sikre dig den bedste oplevelse på MAKERstudio shop. Læs mere

Hovedmenu

Din kurv

Der er ikke flere varer i din kurv