Her en gennemgang af knive og spidser til de 3 Cricut Maskiner. Alle knive og spidser  passer til Cricut Maker. Explorer air har 3 knive -lille Joy har en meget mindre kniv der kun passer til Joy.

knive

KNIVE TIL CRICUT MAKER

Cricut Maker er en den maskine jeg selv har, og som jeg netop valgte fordi den har så mange muligheder og kan skære i over 500 forskellige materialer op til 2,4 mm. Det giver jo uanede kreative muligheder, men kan også virke en smule overvældende og forvirrende i begyndelsen.

Jeg har nu testet de fleste knive og spidser, og vil prøve at give et lille overblik. Jeg har haft mest sjov med “knife blade” og skære træ, kernelæder og kraftigt karton, men den kniv var også min primære grund til at jeg købte maskinen.

Jeg er også ret begejstret for “QuickSwap” systemet hvor man hurtigt kan skifte imellem 6 forskellige spidser. Især debos spidsen synes jeg er sjov, den ser rigtig godt ud i metal karton. Graveringsspidsen ser super godt ud i kernelæder og jeg glæder mig tl at prøve den i noget metal. Jeg ser muligheder for perforeringsspidsen, og false spidserne er gode til kort. Da jeg ikke arbejder så meget med papir, kommer jeg nok ikke til at bruge bølgebladet så meget, men måske får jeg pludselig en gode ide.

Jeg har prøvet at lave en lille oversigt inc billeder på mine forsøg

STANDARD KNIVE DER KOMMER MED MAKER CHAMPAGNE & ROSE  - ROTARY BLADE ER IKKE MED MAKER 3

standard

FINE POINT BLADE/FIN KNIV SPIDS

Denne kniv kommer med maskinen og jeg er ret imponeret over at den også kan skære i træfinér og jeg har brugt den til karton og alle slags folier også textil folier som glitter og flock/velour. Fine Point blade kan blandt andet bruges til:
-Papir
-Karton
-Træfinér
-Vinyl
-Textilfolier
-Glitterfolier

Finepoint

ROTARY BLADE/RUNDT BLAD

Rotary blade kommer med Champagne og Rose modellerne, men skal tilkøbes til Maker 3.
Bladet er beregnet til alle slags stof og tynde eller bevægelige ting som en knivspids kan komme til at ødelægge bla:

-Forskellige slags stof
-Crepepapir
-Meget tynde materialer

stofkniv

KNIFE BLADE/KNIVBLADE

knife

Knive blade er en ekstra stor og skarp kniv der er beregnet til at skære i kraftige materialer op til 2.4 mm som f.eks;
-Balsa træ
-Cricuts Basswood (Amerikansk Lind)
-Karton
-Læder
-Kernelæder

knife skåret

QUICKSWAP SYSTEM/HURTIG SKIFT SYSTEM

Quick swab

I dette system findes i alt 6 forskellige spidser. Man behøver kun at købe en af spidserne inc Quick swab housing/holderen. Derefter kan man bare købe de enkelte spidser, der er langt billigere. Spidserne er super nemme og skifte. Alle spidserne har et nummer. Når man har valgt i softwaret hvad man vil gøre med sine streger, fortæller maskinen hvilket blad der skal sættes i, og den kan også mærke hvis det ikke er det rigtige blad der er i.

01 & 02 SCORING WHEEL/FALSE HJUL OG DOBBELT FALSEHJUL

Til at false, lave foldelinjer
-Papir
-Karton

scoring

11 PERFORATION BLADE/ PERFORERINGSBLAD

Jeg har kun lavet en enkelt prøver med denne spids, men kan da godt se nogle sjove muligheder. Man skærer en form eller linje, derefter kan formen trykke trykke ud eller papiret rives over. Kan bruges i forskellige materialer bla
-Papir
-Papir
-Filt

perforering

21 FINE DEBOSSING TIP/ FIN PRÆGE SPIDS

Spidsen præger et mønster, jeg har testet den på
-Almindelig læder
-Kernelæder (bedst effekt hvis læderet er en smule fugtigt)
-Karton
-Fint bølgepap

debos

31  WAVY BLADE/BØLGE BLAD

Min eneste prøver med denne tip, men den kan skære bølgede omrids f.eks i
-Papir
-Pap
-Filt

bølge

41 ENGRAVING/GRAVERING

Jeg har ikke noget metal eller plastik på lager, så jeg har kun prøvet spidsen på kernelæder og det så rigtig godt ud. Spidsen graverer i kraftigere materialer som feks.
-Metal plader
-Kernelæder
-Træ

engraving

DEEP POINT BLADE (SORT KNIVHUS)

deep cut

Kniven er en mellemting imellem standar ddeep point knife of “The Knife Blade” til meget kraftige materialer. Kniven har en anden vinkel end Deep point kniven, og til den mindre model Cricut maskine (Explore) der ikke har mulighed for hele det udskiftelige kniv system, er det den kraftigste kniv der er.
Jeg havde nogle meget små detaljer på nogle karton kort der drillede mig lidt, men med Deep Blade skar den virkelig helt perfekt og fint, og jeg har også brugt den til noget træfiner.

Deep Cut Blade kan bruges til:

-Magnet ark
-Chipboard
-Kraftigt karton
-Stift filt
-Skum
-Stof

deep cut

CRICUT BONDED-FABRIC BLADE

lyserøde knivspids er beregnet til stof med lim underside (til applikering). Jeg har ikke selv prøvet den endnu.

fabric 

PEN/TUSCHER

Maskinen har en holder A til penne/tuscher og holder B til knivene og spidserne. Cricut sælger flere tuscher i forskellige tykkelser, farver, sorte og metal (og infusible ink som er et system til at overføre til polyester, krus mm). Holder A passer til Cricuts egne tuscher, men på Etsy og Amazon kan man købe adaptere, så man feks kan bruge andre slags tuscher f.eks. Sharpie tuscher.

tuscher

KNIVE TIL CRICUT EXPLORE AIR 2

Da alle disse knive også duer til Maker maskinen er de alle beskrevet oven over.
Explorer kom før Maker, og Maker er en videreudvikling med sit specielle knivsystem

explore

CRICUT JOY

Som rosinen i pølseenden kommer sidste skud på Cricut stammen, lille Cricut Joy. Den har i modæstning til de de to andre maskine kun en holder hvor man kan skifte imellem en kniv og en tusch, hvor de andre har to holdere. Lige nu er der kun en kniv, men måske kommer der noget mere til?

joy kniv

Vi bruger cookies til at sikre dig den bedste oplevelse på MAKERstudio shop. Læs mere

Hovedmenu

Din kurv

Der er ikke flere varer i din kurv